Woord van de maand – augustus 2022

Velen van jullie genieten nu van een wel verdiende vakantie of zijn alweer terug van de vakantie waarin u hopelijk weer helemaal lichamelijk en geestelijk bent opgeladen.

Het is in deze spannende tijd waarin er zoveel op ons afkomt, zeker heel belangrijk om een tijd te hebben van rust, er even tussen uit te gaan. De dingen van het leven op een afstand te bekijken.

Als we in de bijbel zien wat er staat over de rust die God wil geven, lezen we in Hebr. 4:9-10 ;”Er blijft dus een sabbatsrust voor het volk van God. Want wie in zijn rust is ingegaan, is ook zelf tot rust gekomen van zijn werken, evenals God van de zijne”.

We weten dat Jezus zelf onze rust is, in Hem komen we steeds opnieuw tot rust van de strijd en de moeite van het leven. Vers 14 ;”Daar wij nu een grote Hogepriester hebben, Jezus, de Zoon van God, laten wij aan die belijdenis vasthouden”.

Dit hele hoofdstuk gaat over de rust van God met meerdere vermaningen om te wandelen in geloof (dat God getrouw is) en gehoorzaamheid (gewillig om met God samen te werken) ziende op Jezus, dat betekent, je verwacht het van hem.

Vers 16 uit het Boek. “Laten wij daarom vrijmoedig naar de troon van God gaan om van Hem genade te ontvangen; om hulp te krijgen, juist in die ogenblikken dat wij het moeilijk hebben”.

Dit is onze kracht en zekerheid, vrijmoedig zonder veroordeling naar Gods troon voor genade die we iedere dag nodig hebben, en de zekerheid dat Hij hulp zal geven. Denk aan de keren dat God je heeft geholpen en Hij wil zal het zeker steeds opnieuw doen!

Ik wens jullie allemaal een zeer gezegende Augustus maand toe.

Pastor Theodoor Verkuil