Woord van de maand – September 2017

 

Als u dit leest is de schoolvakantie ongeveer voorbij, de gezinnen weer thuis en het normale leven van werk, school en gemeente begint weer.

We hebben wel aardig wat gezinnen gemist, zowel in Zuidoost als in Almere, maar we gunnen jullie dat helemaal. De boog kan niet altijd gespannen blijven,zegt een spreekwoord en dat is absoluut waar. We hebben af en toe ontspanning nodig, even in een andere omgeving, maar de meeste ontspanning moeten we toch in de Heer vinden. Hij is onze sabbatsrust, aan Zijn voeten en in Zijn tegenwoordigheid waar Hij tot ons kan spreken en we antwoorden krijgen die we nodig hebben.

Terwijl ik dit schrijf is het dinsdag 22/8 en gisteren is onze moeder en schoonmoeder heengegaan naar haar hemelse bruidegom. Ze was net overleden toen we bij haar kwamen, en er was een gebed van dankbaarheid naar de Heer dat Hij haar thuis had gehaald, maar ook verdriet omdat je beseft dat er een zieleband is verbroken. Maar God is goed, het is geweldig om te zien dat God de dingen plant, Hij heeft de regie in handen!

Gisteren is ook de campagne met Ev. Rodney Howard Brown begonnen hier in Almere, ik geloof dat dit ook zal medewerken ten goede voor wat Gods plan is voor Nederland en Europa. Laat ons gebed uitgaan voor zielen en een geestelijke omkeer in dit land. Met God zijn alle dingen mogelijk. Ik vermag alle dingen in Hem die mij kracht geeft (Phil.4:13)

Heb een gezegende september maand !

Pastor Theodoor Verkuil