Woord van de maand – september 2016

Geliefde broeders en zusters in de Heer,

Er is het nodige gaande in kerkelijk Nederland. Terwijl ik dit schrijf zullen we op zaterdag 20 augustus voor het eerst deelnemen aan de ‘Dag van Eenheid en Liefde’ van de gezamenlijke kerken in Almere. Er hebben zich 17 diverse kerken aangemeld om mee te werken aan deze dag. Ik voelde dat het de tijd was om ons te verbinden met dit initiatief en het ziet er naar uit dat het zich gaat uit breiden naar omliggende gemeenten.

Juist vandaag kreeg ik bericht in de mail dat van 8-10 september het Evangelisch werverband in de PKN kerk een conferentie heeft gepland met de bekende Pinksterprediker Randy Clark. Een aantal pinksterbroeders wilde ook iets organiseren met Randy Clark en kwamen er toen achter dat de PKN hem ook al hadden gevraagd wat nu geresulteerd heeft in een brede conferentie van Pinkster Charismatisch en Protestantse voorgangers en dominees. Graag gebed hier voor!

Niet alles wat gericht is op samenwerken en conferenties is uit God, omdat het eigenlijk meer kerk politiek is voor eenheid! Eenheid maakt macht. Maar als het geboren wordt uit een honger naar God, voor een beweging van Gods Geest zal God dit gaan zegenen en bevestigen. Er zijn heel wat dingen rond om ons die onze aandacht trekken en ons zelfs willen ontmoedigen, maar er zijn zeker ook ontwikkelingen die uit God geboren zijn en waar we acht op moeten slaan. God wil dat we midden in de stroom van Zijn Geest zullen zijn, om tezamen een zegen te zijn voor Nederland en de rest van de wereld.

Hopelijk bent u weer verkwikt terug van vakantie en kunt u er weer tegen aan in de kracht van de Heer.

Zullen we ons oog alleen op Jezus gericht hoTrust in Him in all timesuden?

Gods zegen,

Uw Pastor Theodoor Verkuil